Meer informatie

Lees hier het gehele verhaal over het kistje en de kluwen met gouddraad als vervolg op de startpagina >>>

Dit kistje en de kluwen met gouddraad zijn voor mij belangrijke symbolen voor mijn werken met de taal van beelden. Tijdens mijn sprookjesbijeenkomsten stond het kleine rode kistje midden in de kring. Mensen vragen: ‘Wat zit er in dat kistje?’  Men moet echter wachten. Het kistje bevat een geheim, zoals sprookjes een geheim bevatten, waartoe we toegang proberen te vinden.
Aan het eind van de bijeenkomst wordt het kistje geopend en uit het kistje komt een kluwen met gouddraad. Het is het kluwentje dat je in sprookjes voor je uit moet rollen en dat de weg wijst. Het is de gouden draad van menswording die door de sprookjes en ook door het eigen leven loopt. De draad van Ariadne waardoor Theseus de uitgang van het labyrint kon vinden.
Het is ook de gouden draad  die mensen met elkaar verbindt en die ieder in eigen leven verder moet ‘spinnen’.
Het kluwentje gaat de kring rond. Degene die de kluwen krijgt aangereikt vertelt iets over de ervaringen tijdens de sprookjesbijeenkomst. De gouden draad gaat van de een naar de ander en zo ontstaat een gouden netwerk tussen de deelnemers. Een beeld voor de kracht van sprookjes: ze brengen je in contact met je eigen gouden levensdraad en versterken een gouden weefsel of netwerk tussen mensen.
Niet alleen sprookjesbeelden reiken een gouden draad aan. Dit geldt ook voor verhalen, biografieën, de natuur, kunst enzovoort.
Mijn boeken geven een indruk van de vele mogelijkheden die er zijn om met beeldentaal te werken. De voorbeelden van het werken met beelden, die als pdf bestand geopend kunnen worden, belichten diverse aspecten van beeldentaal.
Ik hoop dat voor u beelden ook tot een inspiratiebron worden.

    Bert Voorhoeve  |  bertmargreetvoorhoeve@ziggo.nl  |  www.bertvoorhoeve.eu
87267 bezoekers (139893 hits) sinds 11-6-2008